Klachten

U kent het wel. Lekker gesport en daarna de bekende klachten. Wellicht ook blessures. Hoe kunt u dat nu voorkomen ? Wat kunt u er aan doen ? Stelt U zich deze vragen, raadpleeg dan eens een sportmasseur. Deze kan u adviezen geven om te voorkomen dat de pijnklachten heviger worden. U wilt toch doorgaan met sporten ?

Gezond leven

We willen gezonder leven en sport neemt daarbij een grote plaats in. Bij topsport en recreatiesport zijn mannen, vrouwen, jong en oud, in beweging. Maar bewegen kan spierpijn en blessures veroorzaken, waardoor u niet verder kunt. Soms kunt u zelfs niet meer aan het werk. Veel van deze ongemakken ontstaan, doordat mensen te weinig van hun lichaam weten. Zij treffen ook niet de juiste maatregelen om pijnvrij te sporten.

 

Voorkom blessureleed

Veel blessureleed kunt u voorkomen. Een sportmasseur van het Nederlandse Genootschap voor Sportmassage (NGS) helpt u daarbij. Een sportmasseur doet meer dan alleen masseren. Hij begeleidt u persoonlijk voor, tijdens en na het sporten.

Samen met u zorgt de NGS-sportmasseur ervoor dat sport een gezonde bezigheid blijft en u niet door blessures wordt uitgeschakeld.

Ontspanning

Spierpijn en vermoeidheid zijn vaak voorlopers van blessures. Een ontspannende massage na het sporten kan er voor zorgen dat u zonder spierpijn of vermoeidheid verder kunt. `u herstelt sneller na een inspanning. Soms ontstaat toch een blessure. Een NGS-sportmasseur zorgt dan voor deskundige hulp.

Behandeling

Een NGS-sportmasseur past verschillende massagetechnieken toe, ter verbetering van de conditie van de spieren. Preventief speelt hij ook een belangrijke rol door uitvoeren van functietesten (lenigheid en kracht) . Hij adviseert over gezond en veilig sporten, kleding, voeding, schoeisel en hygiene.

Mede door het regelmatige contact herkent hij bij u snel een beginnende blessure en verwijst hij u zo nodig door naar een (para) medicus. Daarnaast is een sportmasseur geschoold in het aanleggen van functionele tapen en bandages. Zo voorkomt u, dat er neiuwe blessures ontstaan, of oude weer opspelen. Ook verleent een sportmasseur eerste hulp bij (sport)ongevallen. Na een blessure adviseert een sportmasseur u over herstelbevorderende maatregelen. Voor klachten die thuis ontstaan kunt u eveneens bij een sportmasseur terecht.

Vertrouwd en veilig

NGS-sportmasseurs bezitten het enige door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in Nederland erkende diploma “Sportmassage”. Zij zijn goed opgeleid en lid van het Nederlandse Genootschap voor Sportmassage. Het NGS stelt hoge eisen aan de kwaliteit, de werkwijze en houding van zijn leden.

NGS-sportmasseurs houden hun kennis en kunde bij door eens per 3 jaar verplichte nascholing te volgen van bijscholingscursussen. NGS-sportmasseurs leveren bij veel evenementen een bijdrage aan het welzijn van de deelnemers. Onder meer bij de marathon van Rotterdam, Amsterdam en Leiden, Elfstedentocht, diverse triatlons en niet te vergeten de Wandelvierdaagse van Nijmegen.

Wij leveren ook sport massage olie, klik HIER