Akkermunt , China clt.
Akkermunt , China clt.
Latijnse & Engelse naam: Mentha Arvensis
Merk: Chi Natural Life
Inhoud: 10 ml
Keurmerk: Cultivar
Indicaties: Gezondeluchtwegen, Slechte adem
6,95 In winkelmand
Anijs groene clt.
Anijs groene clt.
Latijnse & Engelse naam: Pimpinella anisum
Geur: Anijsachtig, Fris, Kruidig, Zoet
Merk: Chi Natural Life
Inhoud: 10 ml
Keurmerk: Cultivar
Indicaties: Gezondeluchtwegen, Smaakstof, Spijsvertering, Verwarmend
24,50 In winkelmand
Anijs Ster Eko
Anijs Ster Eko
Latijnse & Engelse naam: Illicium verum
Geur: Anijsachtig, Fris
Merk: Chi Natural Life
Inhoud: 10 ml
Keurmerk: Eko
Indicaties: Bevordert nachtrust, Bij een vol gevoel in de maag, Gezondeluchtwegen, Luchtzuiverend, Smaakstof, Verfrissend
Uitgebreide product informatie Steranijs zaden komen van de magnolia boom uit China. Ze hebben de typische anijsgeur, die aan drop doet denken. In de verdamper verfrist steranijs de lucht, vergemakkelijkt de ademhaling en verlicht de luchtwegen. De olie is goed te mixen met lavendel, sinaasappel en verschillende Dennenolieen. Anijs activeert uw spijsvertering en uw geest en is tevens inzetbaar bij onrust en spanningen. Als smaakstof en bij een vol gevoel ook toe te voegen aan (warme) melk of honing.
11,50 In winkelmand
Anijs, Ster, Wild
Anijs, Ster, Wild
Latijnse & Engelse naam: Illicium verum
Geur: Anijsachtig, Fris, Zoet
Merk: Chi Natural Life
Inhoud: 10 ml
Keurmerk: Wild
Indicaties: Bevordert stofwisseling, Bij een vol gevoel in de maag, Smaakstof, Spijsvertering, Verfrissend
De zaden van de steranijs, een boommagnolia uit China, hebben de kenmerkende anijsgeur, die aan drop doet denken. In het geurlampje verfrist steranijs de lucht, vergemakkelijkt de ademhaling en geeft verlichting op de luchtwegen. De olie is goed te mengen met zoete sinaasappel, lavendel en verschillende dennenoliën. Anijs activeert uw spijsvertering en uw geest en is tevens inzetbaar bij onrust en spanningen. Als smaakstof en bij een vol gevoel ook toe te voegen aan (warme) melk of honing.
10,50 In winkelmand
Basilicum Linalol Clt
Basilicum Linalol Clt
Veel basilicumolie met linalol als belangrijkste bestanddeel is afkomstig uit gebieden rond de Middellandse Zee; daarom wordt de olie ook wel Europese basilicum genoemd. Basilicum CT linalol olie is zoeter dan de chavicol olie. Deze geeft veel pit in het lampje: bij vermoeide mensen, bij lichte depressieklachten werkt basilicum als een frisse wind. Het is een prima insectenwerende olie. Een paar drupjes basilicum in een crème of in een wrijfolie geeft de huid een oppepper en verstevigt een slappe huid.
14,50 In winkelmand
Basilicum Linalol Eko
Basilicum Linalol Eko
Veel basilicumolie met linalol als belangrijkste bestanddeel is afkomstig uit gebieden rond de Middellandse Zee; daarom wordt de olie ook wel Europese basilicum genoemd. Basilicum CT linalol olie is zoeter dan de chavicol olie. Deze geeft veel pit in het lampje: bij vermoeide mensen, bij lichte depressieklachten werkt basilicum als een frisse wind. Het is een prima insectenwerende olie. Een paar drupjes basilicum in een crème of in een wrijfolie geeft de huid een oppepper en verstevigt een slappe huid.
11,00 In winkelmand
Benzoe Wild
Benzoe Wild
In feite is benzoë geen essentiële olie, maar een resinoïde, een mengsel van hars met essentiële olie. De oranjebruine olie met de kenmerkende warme geur, die aan vanille en stroop doet denken, is een bekend bestanddeel in allerlei huidverzorgende producten. In het lampje is benzoë een olie voor 'heethoofden' die moeilijk hun rust kunnen vinden. Op de huid kunt u profiteren van de zeer goede huidverzorgende eigenschappen van benzoë. Verwerkt in een crème of huidolie is benzoë werkzaam bij een gebarsten, ontstoken en geïrriteerde huid.
11,50 In winkelmand
Bergamot Eko
Bergamot Eko
Bergamotolie is groen-geel van kleur en wordt geperst uit de schil van de bergamotvrucht. De bergamotbomen worden speciaal gekweekt voor de etherische olie die in vele toepassingen gebruikt wordt. Zo is bergamot het bekende aroma van de Earl Gray thee en is de olie vanwege de unieke friszoete geur ook zeer gewild in eau de colognes en eau de toilettes. Bergamotolie is:
  • opbeurend
  • kalmerend
  • verfrissend
  • parfumerend
  • huidherstellend
  • een heerlijke smaakstof

 

Bergamotolie verdampen

Bergamotolie heeft een unieke friszoete geur die bijna iedereen kan waarderen. De olie zorgt niet alleen voor een heerlijke geur in huis, maar ook voor een opgetogen sfeer. Bergamot etherische olie heeft dan ook een zeer positief effect bij:
  • somberheid
  • stress en spanningen
  • angst en onrust
  • hyperactiviteit
  Net als alle andere citrusoliën kan bergamot zeer goed gemengd worden met andere etherische oliën, zoals lavendel, sandelhout en denachtigen.

Bergamotolie op de huid 

Op de huid werkt bergamotolie zeer huidherstellend en is de olie goed inzetbaar bij een vette (hoofd)huid. Voeg voor gebruik op de huid enkele druppels bergamot etherische olie toe in een huid- of massageolie of neutrale shampoo. Door de kalmerende en opbeurende werking is deze olie ook ideaal voor in bad. Vooral na een stressvolle dag en bij onrust. Meng de etherische olie bij gebruik in bad altijd met een emulgator of neutrale badolie. Gebruik maximaal 5 druppels op een vol bad. Let op! Bergamot is een fototoxische olie. Ga bij gebruik op de huid of in bad enkele uren niet in de zon of onder de zonnebank. Essentiële oliën uit citrusfruit oxideren snel en zijn gevoelig voor restanten van bestrijdingsmiddelen. Gebruik daarom op de huid altijd verse olie, bij voorkeur van biologische kwaliteit.

Bergamotolie als smaakstof

Bergamot etherische olie is ook een heerlijke smaakstof. De unieke smaak is heerlijk in zoete lekkernijen zoals koekjes of cake en bijvoorbeeld ook in een zonnige zomersaladedressing. Of maak je eigen Earl Grey thee door enkele druppels toe te voegen aan zwarte thee.  
16,95 In winkelmand
Bonekruid Berg Eko
Bonekruid Berg Eko
De geur van bergbonenkruid is fris, kruidig, ietwat medicinaal, en doet denken aan tijm en oregano. In de volksgeneeskunde staat bergbonenkruid bekend als verlichter van maag-darmkrampen. Ondanks hun medicinale kwaliteiten worden de verschillende bonenkruiden meestal als keukenkruiden gebruikt. De smaak en geur van bergbonenkruid is sterker en kruidiger dan die van het zomerbonenkruid. Alle typen bonenkruid zijn rijk aan vluchtige oliën, die alle verschillend in chemische samenstelling zijn. Het is een plant die grote behoefte heeft aan warmte; het percentage olie hangt af van de hoeveelheid licht die ze krijgt. De plant is inheems in het Middellandse Zeegebied. In de verdamper verspreidt bergbonenkruid een pittig kruidige geur. De olie geeft een mentale stimulans en pept op bij vermoeidheid. Bergbonenkruid zorgt voor een vrijere ademhaling, gezonde luchtwegen en helpt bij koude. In de huidverzorging en gemengd in een plantolie is de olie inzetbaar bij schimmelinfecties, het verwarmt de spieren en werkt stimulerend op de bloedcirculatie. Als smaakstof in honing is bergbonenkruid verlichtend bij een zere keel en stimuleert het de spijsvertering.  
13,25 In winkelmand
Cacao CO2
Cacao CO2
De geur van cacao schept een gevoel van warmte en welbevinden en werkt eetlustopwekkend. Tegelijkertijd activeert het een mentale alertheid op waardoor men zich langer en beter kan concentreren. Het extract is mogelijk doorbloedingsbevorderend en, door het hoge gehalte aan vetzuren, is cacao-extract een goed bestanddeel voor vochtinbrengende huidproducten. U kunt cacao ook gebruiken als smaakstof door deze toe te voegen aan zoete gerechten zoals ijs of cake. Tip: Toegevoegd aan neutrale vloeibare zeep zorgt cacao dat er geen keukengeuren aan uw handen blijven. Let op! Om cacao vloeibaar te maken, kunt u deze bain-marie verwarmen voor gebruik. Om de olie vloeibaar te houden kunt u deze mengen in een vette plantolie voor gebruik op de huid en mengen in alcohol voor gebruik in het geurlampje.
9,95 In winkelmand
Calendula Eko CO2
Calendula Eko CO2
Uit de oranje bloemhoofdjes wordt een fantastisch werkend CO2 extract geproduceerd. De geur doet denken aan hooi. Bijzondere bestanddelen als de faradiol esters zorgen o.a. voor de ontstekingsremmende kwaliteiten en het beta-caroteen zorgt voor de fabuleus werkende huidherstellende eigenschappen van calendula. Calendula is een van de eerste keus oliën bij de behandeling van verbrande huid en eczeem. Deze huidgenezende werking is door veel wetenschappelijke studies bevestigd. In een basis van vette olie werkt calendula effectief bij een gevoelige, geïrriteerde, droge en schilferige huid.
14,50 In winkelmand
Cananga Wild
Cananga Wild
Deze bloemenolie is warm, zoet en bloemig. Heerlijk als onderdeel van een (huid)parfum. Aromatherapeutisch staan cananga en haar zusje, de ylang-ylang, bekend als oliën met krampstillende, huidverzorgende en licht bloeddrukverlagende eigenschappen. Echter, de grootste invloed hebben deze oliën op de psyche: door de olie te verdampen kan cananga nerveuze klachten kalmeren. In de huidverzorging is cananga vooral geschikt bij een geïrriteerde of vettige huid. Opgebracht op de hartstreek kan cananga helpen hartkloppingen te reguleren. Uiteraard is hierbij begeleiding van een ervaren therapeut gewenst. Bij gebruik op de huid dient u de essentiële olie te mengen met een massage- of vette plantolie.
11,50 In winkelmand