Lomi Lomi massage

De Kahuna die deze Lomi Lomi stijl naar de Westerse wereld bracht was Abraham Kauai’i, een Kahuna van het eiland Kauai’i (Hawaii). Abraham was op de oude, traditioneel Hawaiiaanse wijze opgeleid.

Hij ontwikkelde de Lomi Lomi Tempelstijl met als onderdeel de Flying dance om zijn studenten tijdens de massage te bevrijden van beperkende gedachte die belemmerend zijn tijdens de massage. Abraham was anders dan andere Kahuna met zijn Lomi stijl en het overbrengen van kennis, de stijl die hij ontwikkelde was een onderdeel van de Lau, een Hawaiiaanse gevechtstechniek, en Hula, de Hawaiiaanse dans. Zijn filosofie was, neem wat de Hawaiiaanse traditie je leert en ga een stap verder in je ontwikkeling, naar het volgende niveau.

De stijl van Kahuna Abraham Kawai’i heet Tempelstijl omdat iedere Lomi sessie wordt gezien als een heilige, ceremoniële genezing. Weer ander geschriften beweren dat met de Tempelmassage het heilige huis (je lichaam) wordt bedoeld.

De massage is vloeiend en voelt als een dans over het lichaam. Het bevat veel sjamanistische onderdelen zoals energiewerk, werken met je Ha Breath (ademhaling), het communiceren met de elementen (aarde, water, lucht, vuur) en de voorvaderen en spirituele begeleiders (Akua en Aumakua). Deze Lomi Lomi stijl is ook uniek vanwege de verschillende massage ‘elementen’ die worden gebruikte en gecombineerd tijdens de massage.

Een van de belangrijkste aspecten van Lomi luisteren naar het lichaam. Pas als je goed leert luisteren waar het lichaam is het mogelijk om over het lichaam te navigeren en te gaan geven zonder dwang of ego. Lomi Lomi studenten worden aangemoedigd hun eigen massage moves te ontwikkelen en uit te voeren, dit is uitzonderlijk voor Lomi Lomi en zal je in weinig andere therapeutische massage cursussen en of een Lomi Lomi Halau (school).

Cliënten zijn vaak erg enthousiast over de Lomi Lomi Tempelstijl massage omdat deze massage een diepe, positieve invloed heeft op het lichaam en geest van de cliënt. Zodra ze een Lomi Lomi Tempelstijl ervaren is er vaak geen weg meer terug, en is het lastig om terug te gaan naar andere massage vormen. In de tranceachtige massage neem je je cliënt mee op reis, een reis naar het binnenste van de ziel. Een Lomi Lomi massage is een intieme massage tussen gever en ontvanger. Het helpt het lichaam genezen, te vertrouwen, los te laten, emotionele en geestelijke blokkades op te ruimen, of een gevoel van onvoorwaardelijke liefde te ervaren. De heilige tempel (massageruimte) biedt een veilige omgeving om kwetsbaar te mogen zijn, om jezelf over te geven aan de handen van de masseur en is open genoeg om te mogen zijn wie je bent en te mogen worden wie we werkelijk zijn, om zo een glimp van ons ware doel, ons ware pad op te vangen. Om te gaan leven vanuit het verlangen van ons hart. Het maakt niet uit welke Lomi stijl je ontvangt, een ding is zeker, je ontvangt Aloha.

 

Ontdek hier de Lomi Lomi ervaring.